lørdag 29. januar 2011

Foringssystem
Lillebror elsker å være i fjøset, og han har selvsagt sin egen kost til
å koste forbrettet med, men noen ganger kommer foringa brått på...

Jeg er fortsatt hjemme alene, vi har passert den første uka og jaggu meg har vi ikke overlevd også!! De fem kyrne som ble melket på spann i gammelfjøset har nå flyttet over til nyfjøset og i dag var det mulig å ta det rolig i morgentimene. De siste kyrne som flyttet over hadde jeg vel i utgangspunktet null tiltro til da de var helt umulig på bås, men heldigvis de går fint gjennom roboten, gang på gang!!

Fikk spørsmål her tidligere angående foringssystemet vårt. Vi har valgt å installere Serigstad Exact feeder med tilhørende elevator båndforingssystem. Nå har vi bånd som går inn i nyfjøset og inn i gammelfjøset, og med dette valget trengte vi ikke å ha noe bredt forbrett, og sparte dermed plass. Båndet kan sees på bildet. Matebordet til Exact feederen tar 3 rundballer, og da har vi grovfor for en dag. Foringen til melkekyrne går automatisk, og det er så herlig!! Nå er det slutt på tunge løft og måking av silo, det lille som ligger igjen mellom foringene tar vi enkelt og greit med kost.

En av ulempene med denne foringen er noe søl som blir i området der river/kutter står og like over døra til kontoravdelingen, men her jobber gubben med ei plan som skal gjøre det hele bedre, så da går jeg ut fra at det løser seg etterhvert. Like før montering kom mannfolka frem til at matebord og river måtte bytte plass i forhold til hva som var planlagt på tegningen, rett og slett for å gi mere plass til lagring av rundballer. Ikke bare-bare å tilpasse nytt utstyr til eksisterende plass, men det lot seg gjøre. Skal få tatt bilder av forsentralen vår snart. Om noen har smarte tips angående håndtering av rundballplast, mottas dette med takk....

1 kommentar:

Eva sa...

Haha, ein ivrig liten fjøsnisse du har der!

Eva