onsdag 9. februar 2011


Der det skjer, når det skjer!


I dag kom vi tilfeldigvis i fjøset med kamera, skulle ta noen "tekniske" bilder, men vi kom i grevens tid til å få med oss ei kalving- faktisk lillebrors første!


Han fulgte godt med på det som skjedde


Nesten i mål!


Rykende fersk;)

Lillebrors første møte med en nyfødt liten kalv

Lotta møter kalven sin og får "tørket" ham. Herlig!!

Nå når Kent var til havs så kom det 5 kalver, og bare siden i går tidlig har det kommet enda 3 stykker, så nå begynner det å fylles opp for vi fikk jo en del før han dro også. Venter enda 3 kalver denne uka, hektisk, men også litt greit å ha slike samla kalvinger med tanke på at vi melker disse kyrne på gammelfjøset. Med roboten så kan vi drøye det litt om morran, det kan vi ikke i samme grad med disse nykalva kyrne, så det er også en grunn til at det er greit å ha kalvingene konsentrert.

2 kommentarer:

Med kjæleik til livet sa...

kult ;)

eg har også fått kalv - NO -- og deet var den største kalven eg har sett --- trur i
og hjemme alene . men heldigvis dukka dyrlegen opp i eit anna æren og hjalp meg å løfte den opp i kalveboksen - for det hadde eg ikkje klart alene ....
og selfølgelig ein okse ;(

men pytt pytt - man må ta det ein får - og her har det også kommet minst ein halv meter sne - liker ikkje , men Sivert er jo glad

smil fra monika

weidemama sa...

Dermed er en fødsel av en kalv alltid unik, har du alt fotografert ser bra ut, nesten som en intuisjon for det Schüler.Ist en kvinnelig kalv? Det kan du godt bruke i avl, er det viktigste munter.Was du gjør med den mannlige kalven ? For oss er det solgt med 14 dager til en bonde.
Alle de beste for familien og mer lykke i det nye fjøset.
Wilma