onsdag 19. januar 2011

EgenpleieSnakk om suksess!! Tror ikke det er mye stillstans på denne børsten, her kjempes det nemlig om å være:)

Status 19. januar
Ellers så er det meste i fjøset i boks nå, og ting har gått seg til!! Vi kjøpte inn 10 kalveferdige kviger før jul, der fikk vi litt problemer dessverre, og ei av de gamle kyrne våre tålte nok heller ikke overgangen til løsdrift så hun tok farvel i går:(  Nå krysser vi fingrene for at vi er ferdige med alt negativt og håper de neste 14 dagene (og selvsagt dagene etter det også) går rimelig greit. Fruen skal nemlig være enerådene mens gubben drar til havs for første gang etter at vi startet opp i nyfjøset. Som dere sikkert forstår: fruen er spent! 

Sto ovenfor den samme utfordringen i 2003, med to små jenter på slep og et fjøs fullt av nykalva kyr, og det meste ellers var rimelig ukjent. På de fjorten dagene skjedde det mye, ei ku lå død på bås en morgen(hjertesvikt) og ei måtte avlives, og begge disse måtte gjennomgå undersøkelser av mattilsynet og ikke minst ut av fjøset. Husker veslejenta sto å studerte den ene døde kua som var undersøkt...."aua kua mamma..." Etter den tid har det gått rimelig greit å være alene, tror jeg ble herda på et vis:) Men klart det er helt annerledes nå!! Gleder meg til å kunne gå i fjøset, alt er jo så mye enklere enn det en gang var. Så om det blir stille her fremover, så ta det med ro, det er ikke sikkert stillheten er så ille som det kan virke som, jeg kommer tilbake;)

1 kommentar:

Rita Helen sa...

Du klarer det meste du. Lykke til. Regner med du har full kontroll over dataopplegg og dyr. Og blir du sliten får du legge deg under ei slik børste og få litt egenpleie du og;)