torsdag 19. september 2013

Livet på land

Hva har skjedd siden sist..? Tja si det... Livet i fjøset går sin vante gang, utelivet er over og alle er kommet inn igjen. Dessverre ser det ut til at ei kvige har mistet kalven sin denne sommeren, hun var i allefall drektig da vi hadde henne ut og ekstremt brunstig da vi tok dem inn. Neste uke fyller vi igjen opp bil og henger, og sender dyr til slakting i Malvik. 18 okser og 3 kyr skal nå ut på siste reis. Blir noen kalvinger fremover og nye oksekalver er bestilt, så da blir det ikke tomt med det første. Sliter litt med lungeinfeksjon på kalvene våre, så vi har dessverre mista noen dyr av den grunn. Skulle ønske vi fant en løsning på problemet ganske fort, selv drømmer jeg om kalvehytter ute i det fri, tar gjerne i mot gode tips.

Den nye fullforblanderen vår fra DeLaval fungere kjempebra, og det liker vi! Nå blander vi rundballer fra 1. og 2. slått og dyra koser seg og vi er fornøyde med melkekvaliteten, vi har i allefall gjort vårt for at det skal bli nok smør fremover. Wiren på båndforinga bytta vi forrige uke, det vil si, jeg bytta på kufjøset på mandag, og Kent bytta på oksefjøset på tirsdag, flaks for meg ;) Går veldig greit å bytte disse wirene når de går av, har alltid liggende nok i tilfelle det skal skje på helg. Nå som jeg i tillegg ha blitt venn med vinkelsliperen går jo alt som en lek ;)

I slutten av august kunne mange av dere lese et intervju med meg i Bondebladet. Ble kontaktet i forbindelse med at Bondelaget i Møre og Romsdal har startet et prosjekt som skal hjelpe bønder som nærmer seg pensjonsalderen og bestemme hva de skal gjøre med gården. Skal gå nærmere inn på det i et innlegg litt senere. Og til den som undres: ja jeg er positiv til det motsatte er bevisst, jeg gir meg ikke før jeg har prøvd både en og to ganger, livet er herlig og ingenting er umulig rett og slett;)

Jeg har også hatt bursdag, og fikk overraskende besøk og gave. Så nå har jeg en hane og forhåpentlig to høner i fjøset. Hver dag får disse en runde eller ti med kos, så vi håper de blir skikkelige kosehøns. Skal etterhvert prøve å skaffe oss flere, jeg må bare bestemme hvor jeg skal lage hønsehus, ser ut til at jeg må lage meg et fullisolert utebur eller et bur i oksefjøset.

Den "gamle" TS 135A skal også byttes ut over jul, så da blir det ny konetraktor på meg, jeg fikk siste ordet så traktoren blir av den riktige sorten denne gangen. Bilde kommer ;) Dette var en aldri så liten oppdatering, ny pc er i hus, så kanskje blir det ikke så lenge til neste gang.

Ingen kommentarer: