fredag 17. august 2012

Helt på tuppa......kua er gæl'n! Emils pappa kjøpte en gang i ku på auksjon, men allerede før de kunne dra fra auksjonen oppdaget han at kua var gal, og ba innstendig om å få overbrakt et gevær for å gjøre slutt på elendigheten. De av oss som kjenner familien i Katthult, vet at kua fikk bli med hjem til Katthult likevel, for bare Emil kunne klare å hanskes med henne. Slik er det omtrent hos oss og for tiden. Jeg klager min nød over Bella som har blitt spik-spenna gæl'n, og føler meg slettes ikke trygg i hennes nærvær. Ja enkelte dager er det faktisk bare så vidt jeg tørr å gå inn og måke på løsdriften.... Kent påstår at hun er så rolig når han er der. Ja vel...så har vi en virkelighetsoppfatning som spriker her i gården. 

Saken er nemlig den at Bella - Miss Eide 2011- har blitt en smule kjønnsforvirra, i hennes hode er hun en olm okse som lengter vilt og hemningsløst etter disse stakkars damene. Disse dagene er det best å skygge banen, en hører det lenge før en ankommer fjøset hvilket lunne hun er i. Og når du nærmer deg ser du at hun har røde øyne, utvida nesebor og hodet er lavt plassert, det eneste som mangler er at hun graver med beina i bakken slik oksene på rodeo gjør. Og hun rauter ikke, hun brummer. Snart skal Bella bli til pølse og biff, og jeg gleder meg for en gangs skyld til slakteribilen kommer inn på tunet. 

Grunnen til at Bella har blitt helt på tuppa er rett og slett cyste på eggstokken. Til tross for behandling så gir det seg ikke og hun har dermed ikke blitt drektig, noen som igjen har gitt henne en lang produksjonstid uten fremtid her på gården. 

Jentene hadde sett nyheter i går hvor det ble gitt advarsel mot å gå inn på beiter, regner med at det kan være i forbindelse med denne triste saken her. Og det trengs vel en liten advarsel i ny og ne, for selv om de fleste kyr er rolige og greie, så finnes det unntak også der. Hadde jeg møtt ei ku som Bella, hadde jeg nok lagt på sprang så fort jeg bare klarte det skal være sikkert og visst! 

Her kan du lese artikkelen Dagros kan være farlig

Så neste gang du har lyst å ta en snarvei gjennom en ukjent kuflokk, ta heller den lengste veien for din egen sikkerhetsskyld. 

1 kommentar:

weidemama sa...

Hallo Veronika
Bei den Milchkühen gibt es ab und zu eine, die eine Störung bei den Hormonen hat.Wir nennen sie dann einen "Brüller"weil sie ein so ähnliches Benehmen wie der Bulle hat.
Danke für deinen Kommentar bei milchundweide!
Ich bin ein bischen müde vom Bloggen , aber bald kommen neue Bilder von unserem Milchviehbetrieb.
Heute haben wir 77 Rundballen vom 3.Schnitt (Grassilage)gepresst, ich kann nicht mit dem Traktor fahren weil ich es nie musste.
Ganz liebe Grüße von hier,Wilma