Å flott dere får det på gården! Imponerende at dere rekker noe som helst med 4 barn og yngste såå liten-tøft gjort!!!
Ismaskinen er nok i minstelaget for dere vil jeg tro! Vi har to små barn som ikke spiser så mye is enda. 320ml er maks væskegrense! Men isen er ferdig på 5min og jeg lagde to boller på rappen, mer enn nok for oss:-) vaniljeis og blåbærsorbet - NAM NAM!!! hihi! Skikkelig gøy m ismaskin-d er sikkert!!!
Dette vil være en gløtt inn i hverdagen til en familie full av optimisme og pågangsmot.
Startet opp som bønder i 2003 etter å blitt lykkelige eiere av et gårdsbruk - kjøpt på det åpne marked, sånn går det når ingen av oss er født på gård.
Status 1. mai 2010
Vi kjøpte denne gården i 2003, og vi leverte de første literne med melk november 2003. Den gang hadde gården en melkekvote på 87.000 liter. Før vi startet opp måtte vi utbedre gjødselkjelleren som hadde ødelagt Ribodekke.
Pr i dag har vi en melkekvote på 177.000 liter. Produserer melk på 20 kyr, og vil i løpet av året ha øket dette til 22, noe som er maks kapasitet på det gamle fjøset vårt.
Status 1. mars 2011
14. desember 2010 ble starten på en ny epoke, da flyttet vi inn i det nye melkefjøset vårt. FjØset er tegnet av Jostein pÅ FelleskjØpet, og selve bygget er levert av Profilteknikk. Her melkes kyrne når de selv vil i robot fra DeLaval. Fjøset er et kaldfjøs med gardiner som kan reguleres på hver langside. Vi har valgt flyterenner med spalteplank på alt gangareal.
Nyfjøset har plass til 39 melkekyr, 14 sinkyr i tillegg til binger som brukes til oppforing av kviger som skal inn i melkeproduksjonen etterhvert.
1 kommentar:
Å flott dere får det på gården! Imponerende at dere rekker noe som helst med 4 barn og yngste såå liten-tøft gjort!!!
Ismaskinen er nok i minstelaget for dere vil jeg tro! Vi har to små barn som ikke spiser så mye is enda. 320ml er maks væskegrense! Men isen er ferdig på 5min og jeg lagde to boller på rappen, mer enn nok for oss:-) vaniljeis og blåbærsorbet - NAM NAM!!! hihi! Skikkelig gøy m ismaskin-d er sikkert!!!
Klem fra meg
Legg inn en kommentar